We met Pierce Brosnan

Image and video hosting by TinyPic

Βιογραφία

Ο Πιρς Μπρόσναν γεννήθηκε στο Νέιβαν της Ιρλανδίας στις 16 Μαΐου του 1953. Η μητέρα του τον γέννησε σε ηλικία 19 ετών αλλά χώρισε πολύ σύντομα και έτσι τον μεγάλωσαν ο παππούς και η γιαγιά του, καθώς η μητέρα του πήγε στο Λονδίνο για να σπουδάσει Νοσηλευτική. Σε ηλικία 6 ετών πεθαίνουν οι γονείς της μητέρας του οπότε μετακομίζει σε συγγενείς.Η παιδική του ηλικία ήταν αρκετά απόμερη πήγε σε καθολικό σχολείο που πραγματικά υπέφερε.Η μητέρα του μετά από χρόνια μπόρεσε να τον πάρει στο Λονδίνο για να ζήσουν μαζί, είδε την πρώτη ταινία James Bond 007: Goldfinger: Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος με τον πατριό του. Στο Λονδίνο συνάντησε πολλές δυσκολίες λόγο της καταγωγής του, οι συμμαθητές του, τον φώναζαν υποτιμητικά Irish ,λόγο της προφοράς του.
Αφού εργάστηκε πρώτα ως γραφίστας στο Putney,νότιο Λονδίνο και μετά ως οδηγός ταξί αποφάσισε να ακολουθήσει τα όνειρα του για καριέρα στον κινηματογράφο. Σπούδασε υποκριτική στο κέντρο δραματικών τεχνών του Λονδίνου παράλληλα εργαζόταν και ως σερβιτόρος κ.α. Αργότερα γνώρισε την πρώτη του αγάπη Κασσάντρα Χάρις που την παντρεύτηκε είχε δυο παιδιά από τον προηγούμενο γάμο της τα οποία ο Πιρς τα αναγνώρισε.Η Κασσάντρα Χάρις ήταν αυτή που τον συμβούλεψε να πάνε στη Αμερική προκειμένου να κάνουν καριέρα. 1982 έρχεται στην Αμερική Πρώτη ακρόαση Remington Steele. Τον επέλεξαν στην τηλεοπτική σειρά Remington Steele.Συνάντησε για πρώτη φορά τον πατέρα του στα 33 του όταν έγινε διάσημος από το Remington Steele στην Ιρλανδία σε ένα ξενοδοχείο η συμπεριφορά του πατέρα του ήταν ψυχρή απέναντι στον Μπρόσναν.Ο Πιρς παρόλα αυτά συγχώρεσε τον πατέρα του επειδή τον αγαπούσε.Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση στο The Long Good Friday.
Το 1981 η Κασσάντρα έπαιξε ένα μικρό ρόλο ως κοντέσα μαζί με τον Ρότζερ Μουρ στην ταινία 007:Για τα μάτια σου μόνο όπου η μαγνητοσκόπηση έγινε στην Κέρκυρα. Μετά την αποχώρησή του Ρότζερ Μούρ οι παραγωγοί το 1986 επέλεξαν τον Πιρς Μπρόσναν για τον ρόλο του James Bond. Το Remington Steele συνεχίστηκε για μια ακόμη χρονιά οπότε ο Μπρόσναν αφήσε τον ρόλο στον Τίμοθι Ντάλτον. Το 1987 έπαιξε το τέταρτο πρωτόκολλο με τον Michael Caine.
Η ζωή του άλλαξε προς το χειρότερο όταν το 1987 η αγαπημένη του γυναίκα ένοιωσε πόνους, λίγο πριν πάνε στην Ινδία για γυρίσματα Μυστήρια στις Ινδίες η γυναίκα του αισθάνθηκε πόνους ο Πιρς την πήγε στο γιατρό και του είπε να μην ανησυχούν δυστυχώς όμως όταν γύρισαν από την Ινδία εντοπιστικέ καρκίνος στις ωοθήκες ο Πιρς ήταν πάντα κοντά στη γυναίκα του ο αγώνας κατά του καρκίνου άρχισε ακολούθησαν 8 χειρουργικές επεμβάσεις και πολλές χημειοθεραπείες ο Μπροσναν ειπε: ‘η Cassie ήταν πολύ θετικό για τι ζωή’ .Κατά τη διάρκεια της ασθένειας της ο Πιρς για να ξεχάσει την θλίψη και τον πόνο που ένιωθε άρχισε το αγαπημένο του χόμπι τη ζωγραφική. Δυστυχώς η γυναίκα του πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου 1991 η απώλεια για τον Πιρς ήταν πολύ μεγάλη για πολλές ημέρες που έφαγε και ήπιε ελάχιστα ,δεν κοιμήθηκε ,δεν θέλησε να δει κανέναν σκεφτικέ ότι η ζωή του τελείωσε η θλίψη του για το χαμό τις γυναίκας του ήταν μεγάλη.
Ο Μπροσναν διανέμει χρήματα σε πολλά ιδρύματα κατά του καρκίνου λέει: ‘έχασα κάποιον στον καρκίνο και είδα την ερήμωση ο καρκίνος σας τινάζει στον πυρήνα’Για καθέναν που είναι μεγάλος θαυμαστής του Πιρς Μπρόσναν ξέρει ότι έχει την οικογένεια μέσα του. Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της γυναίκας του γνώρισε την Keely Shaye Smith σε ένα ίδρυμα στο Μεξικό και την παντρεύτηκε μετά από πολλές αναβολές.
Το 1995 κατάφερε επιτέλους να παίξει τον διασημότερο κατάσκοπο του κόσμου James Bond στην ταινία GoldenEye το 1996 δημιούργησε την δική του παραγωγική εταιρία (Irish DreamTime).1997 13 Ιανουαρίου – γεννιέται ο γιος του Dylan Thomas. 1997 τιμήθηκε με το αστέρι της φήμης στη λεωφόρο του Hollywood.Η δεύτερη ταινία James Bond Tomorrow never days ο Πιρς τραυματίζεται στο πρόσωπο πάνω από το χείλη του.Τα γυρίσματα του Dantes Peak ήταν πολύ δύσκολα σύμφωνα με τον Πιρς αφού πάσχει άσχημα από την κλειστοφοβία.Παρολα αυτά ο Πιρς δεν ξέχασε ποτέ την γυναίκα του που πέθανε Το 2000 τραυματίστηκε σοβαρά ο γιος του Σων σε αυτοκινητιστικό ατύχημα κινδύνευσε να μείνει παράλυτος αφού υπέστη κατάγματα σε όλο το σώμα, λίγο πριν το Πάσχα. Ο Πιρς Μπρόσναν είπε δεν ήταν το Πάσχα που περίμενα αλλά ευχαριστώ το Θεό που σώθηκε.Το 2001 γεννιέται ο γιος του Paris Beckett2002 η τελευταία ταινία του James Bond Die Another Day η οποία έκανε πιο πολλές εισπραχτείς από τη υπόλοιπες ταινίες James Bond
Το 2005 κέρδισε υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας για τον ρόλο του στην ταινία The Matador. Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της ταινίας “Mamma Mia” και βασικό μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιείται και στην Ελλάδα. Η ταινία βασίζεται στο γνωστό μιούζικαλ και εκτός του Pierce Brosnan πρωταγωνιστούν ακόμα οι Meryl Streep, Julie Waters, Colin Firth και Stellan Skarsgard.Ο γοητευτικός ηθοποιός ζει στην Καλιφόρνια και Χαβάη και στην Ιρλανδία βόρειο Δουβλίνο με την σύζυγό του Keely Shaye Smith και τα δυο τους παιδιά.

1 comment:

Anonymous said...

το πρωτο ελλινηκο web για τον Pierce Brosnan.Πολυ καλο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...